KONTAKT TELEFON:
021/215-65-25
online-rezervacije
Kursna lista
Prodajni kurs Intesa banke na dan 18.12.2018
EUR 121.01


OPIS

St. Peterburg, Petrograd, Lenjingrad...nazivi su jednog od najlepših gradova sveta, bisera Finskog zaliva bogate istorije,tradicije i kulture.Broji više od 5 miliona  stanovnika .Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva.  U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije. Sagradio ga je pre više od tri veka Petar Veliki,jedan od najvećih ruskih vladara,po uzoru na tada čuvene evropske prestonice,dvorove i palate.Petar Veliki je imao izvanredan osećaj za lepo i od evropskih uzora je uzimao samo najbolje.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan  BEOGRAD – ST.PETERBURG

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15.00 sati. Let za St.Peterburg (JU 674) u 17.00 sati. Sletanje na aerodrom u St.Peterburgu u 20.45.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 2. dan   ST. PETERBURG-PETROPAVLOVSKA TVRĐAVADoručak. Panoramsko razgledanje grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .U pratnji stručnog vodiča obilazimo: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevsk asaborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativno :Petropavlovska tvrđava . Masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Među prvim zatvorenicima bio je Petrov sin Aleksej, koji je bio mučen i umro u tvrđavi.  Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja, kao i „Komandantova kuća“ gde su zatvorenici bili ispitivani. Pored „Komandantovekuće“ nalazi se katedrala Sv. Petra i Pavla, čiji je visoki i vitki pozlaćeni toranj vidljiv iz svakog dela grada. Tako raskošno ukrašena crkva dostojno je poslednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov od Petra Velikog do pretposlednjeg Aleksandra III.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ST. PETERBURG-PUŠKIN-PETERHOF

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak  na celodnevni fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija KatarineVelike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks dvorca i park površine 34 km2, uredjivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dogradjuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenziju. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Ovde su živeli Puškin , Ljermontov, Tolstoj, Ahmatova. Nastavak puta prema PeterhofuRuskom Versaju, letnjoj carskoj rezidenciju Petra Velikog. Nalazi se na 29 km od Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaliva. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa pretstavlja ishodište za milione turista iz čitavog sveta koji hrle da vide “Prestonicu fontana”. Nastao je kao potreba Petra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Gradnja kompleksa završena je 1754.g. Završne radove više od 10 godina izvodi arhitekta Rastreli. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju nad zalivom. Ispred njega se nalazi jedna od najlepših fontana na svetu sa 250 pozlaćenih skulptura i 64 fontana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan   ST. PETERBURG  - ERMITAž – VOŽNJA KANALIMA

Doručak. Fakultativni izlet:Ermitaž.Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i  osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovaoga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli. Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim širokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima, visokim stubovima i velelpnim mozaicima. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno na vožnju kanalima i Nevom . Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogledna grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski događaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija.Noćenje.

5. dan  ST. PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Predvidjeno vreme sletanja u  Beograd u 23:20časova.

CENOVNIK

Paket aranžman  / avionski prevoz, smeštaj i obilasci

0pis

Termin putovanja

Ukupna cena

po osobi

Vreme

leta

 

Leto

24.07.-28.07.2018.

Andersen 3*

349€

24.07.   JU 674  17:00 / 20:45

28.07.  JU 675   21:35 / 23:20

Leto

04.09.-08.09.2018.

Andersen 3*

349€

04.09.   JU 674  17:00 / 20:45

08.09.  JU 675   21:35 / 23:20

Jesen

16.10.-20.10.2018.

Andersen 3*

299€

16.10.   JU 674  17:00 / 20:45

20.10.  JU 675   21:35 / 23:20

VAZNE INFORMACIJE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji  naznačenoj  u programu: Beograd –St. Peterburg - Beograd sa kompanijom Airserbia
 • Transferi po programu: aerodrom-hotel-aerodrom
 • Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 sobama
 • Panoramsko razgledanje St. Peterburga

       •     Usluge pratioca grupe

       •    Troškove organizacije i vođenja aranžamana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 129 EUR-a(avionske takse se plaćaju  u agenciji i podložne su promenama)
 • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • ulaznice i fakultativne izlete u St. Peterburgu
 • Individualne troškove

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič,

autobus i ulaznice;za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom

ili autobusom, minimalan broj za realizaciju je 10 putnika):

-          Ermitaž– 35 €

-          Puškin (Carsko selo) i Petergof ( Gornji i Donji park ,bez dvorca)-95 €  (mora biti najavljen i uplaćen u agenciji pre polaska na put )

-          Vožnja kanalima i Nevom - 30 €

-          Petropavlovska tvrđava 25 €

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana (1/1 sobe iskljucivo na upit)

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine plaćaju 30 €  u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5% (1/2+1 sobe iskljucivo na upit)

 

USLOVI I NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu  ProCredit banke u celosti
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja deponovati čekove građana ili putem administrativne zabrane na 4 mesečne rate po završetku putovanja

 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja

Viva travel agency licenca OTP 107/2016 od 11.10.2016.

Srećan put i ugodno putovanje želi Vam GSP TRAVEL

„Tradicija vredna poverenja“