KONTAKT TELEFON:
021/215-65-25
online-rezervacije
Kursna lista
Prodajni kurs Intesa banke na dan 18.11.2018
EUR 121.01


OPIS

Temišvar (rum. Timișoara) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji, poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

PROGRAM PUTOVANJA

 

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN: BEOGRAD - TEMIŠVAR ...Polazak u 7:00 h iz Novog Sada sa parkinga ispred restorana „Zlatna Medalja“, a u 8:30 h iz Beograda .Dolazak u TEMIŠVAR, najveći grad Banata i zapadne Rumunije. Smeštaj u hotelu po izboru. Sledi razgledanje Temišvara, grada sa tri čuvena trga.  Trg Pobede, sa zgradom Nacionalne Opere, i najstarijom zgradom u Temišvaru – dvorac Huniazilor, zatim Pravoslavnom katedralom...Trg Slobode sa statuom St. Jovana Nepomuka i Starom Gradskom Većnicom... Trg Ujedinjenja koji predstavlja centar starog grada sa Muzejom Revolucije, Srpskom Pravoslavnom Crkvom sa ikonostasom, delom Konstantina Danila, Katoličkom katedralom i Starom Palatom Prefekture...Slobodno vreme ili poseta nekom od poznatih tržnih centara. Povratak u hotel i priprema za doček Nove Godine. Doček Nove Godine na glavnom gradskom trgu, uz bogat muzički program i vatromet. Noćenje.

2.DAN: TEMIŠVAR – ARAD – BEOGRAD...Kasni doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno polazak za ARAD, grad impresivne arhitekture u kojem je rođen Sava Tekelija, prvi Srbin doktor prava i predsednik Matice Srpske. Sledi razgledanje znamenitosti grada na reci Muri – Gradska kuća, Palata kulture, zatim neogotska Crvena Crkva i Rimokatolička crkva, Državni teatar...i ostala arhitektonski vredna zdanja. Polazak za Srbiju. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim časovima.

CENOVNIK

                           HOTEL:

CENA PO OSOBI:

STRELITIA 3*

40 Eur

HOTEL TIMISOARA 4*

65 Eur

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke

VAZNE INFORMACIJE

CENA ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem i video-opremom);
 • smeštaj u hotelu u Temišvaru na bazi 1 noćenja s doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim sobama
 • obilaske prema programu
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
  CENA ARANŽMAN NE OBUHVATA:
  • Arad  – 10€.
  • međunarodno zdravstveno osiguranje 250,00 din po osobi

USLOVI I NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po prodajnom kursu  Uni Credit banke u celosti
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja deponovati čekove građana ili putem administrativne zabrane na 4 mesečne rate po završetku putovanja
 • platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro)

Napomena: Prilikom svake uplate obračunava se ekvivalent u EUR, i ostatak duga ostaje izražen u EUR. Uplaćeni iznos ne podleže promeni usled promena kursa EUR/DIN.

Aranžman je rađen na bazi od 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika

organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.

Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Prestige Consulting Research DOO, Licenca OTP 46/2017

ORGANIZATOR PUTOVANJA